divendres, 28 d’agost del 2009

Un tomb pel riu!


Aquest matí, un cel tímid despertava amb núvols. Possiblement un dia teranyinós? Re de re, a les 11:00h un sol que picava de debó, ja el teniem en forma un cop més. Jornada de calor amb màxima de 35ºC i aquesta vegada poc vent. També invertim estona per la collita d'ametlles i més al tard toca piragua. Trepa, Pau i el menda ens hem montat una mena d' excursió amb la finalitat de reconèixer el "circuit" pel Diumenge. La intenció és fer una Travessa a "nado", partint al final dels ràpids de la part del riu de dalt i fer cap a la rampa de formigó que tenim a prop del pas de barca (a l'altre costat del riu). Uns 4,5 kms amb un riu força net, amb aigua renovada (aquest matí una comporta ha deixat anar aigua), tot i no deslliberar-nos d'alguna que altra alga. La sortida està convocada per a les 10h i el gruix de personal, el formaran els "sonats" de les Tri's i adjunts. La iniciativa va sorgir, petant conversa amb Trepa. Aquests comptabilitzen un bon grapat de kms o milles per diferents indrets de la Península i d'Europa, en aigües de tota mena (mar, llacs, rius) per les competicions que prenien part. I nosaltres, com aquells brètols que ni mirem el que tenim a casa ... encara no haviem experimentat les sensacions de fer-ho dins el nostre poble! Val a dir que la primera "toma de contacte" va neixer a la Trifesta. I veient el resultat del col.lectiu, decidim fer-ho a "lo grande". Personalment la meva intenció, és arribar on es pugui. Ja que 4,5 kms per a un mini- runner: no és poca cosa!!! (les meves arts en l'aigua, no son gaire agreciades). Així que ja ens veus donant remades i inspeccionar el riu per trobar la millor drecera. Tarda enriquidora i al.lucinat, al mateix temps, veient el nostre patrimoni natural. Gran nombre d'ocells enormes (la meva ignorància per determinar certes especies, queda a l'ordre del dia). En molts punts del traçat és veu el terra, amb una aigua neta i clara. Llàstima que el meu Minardi entrava més aigua que al Titànic. Avui foto del vehicle en qüestió. Qui ho diria! Les dimensions de la nau (cal tenir en compte que l'esser de la foto, no és precissament un Tachenko!!!).

5 comentaris:

Aitor ha dit...

com que on puguis? ja t'estas cagan? fins al final!!! jajaa buenooo ens veiem dema

Jaume Masip Llop ha dit...

Així que us perdreu una plantada al mig del riu al "vado" de la boca-bovera, unes escabusades a la roca Balaques, el vermudet a la platgeta de la sènia de prunera, una banyadeta a la roca del Tormo....
quan ho feu així m'apuntaré, je, je, je...
Salut i ànims
Jaume

Albi ha dit...

Aitor! Potser pensaves que't faria la ratlla? Enguany he començat a fer natació (per dir-ho d'aquesta manera i passar l'ISO). 4,5 kms no els he fet ni en 3 dies seguits, així que ... a que penses que puc optar?
Jaume! Ets un nostàlgic... Ahir amb Pau i Trepa vam gaudir d'una extraordinaria excursió. El Meandre que ningú veu i tothom pot aprecia'l. El poblat dels Castellons no perd detall del silenci del curs del riu. Les roques que descansen dins l'Ebre donant forma a les aigües clares i netes. I els arbres i conjunt botànic abraçant el marge del riu? Cal fer un tomb per somiar despert i dir en veu alta: "que tot aixó és nostre" Salut Jaume!!!

Anònim ha dit...

Q bonic q t'ha qedat tot això!!!
I és cert, la volta del meandre és preciosa i recorre tram amunt de la roca el tormo és un privilegi!!!
L'any q vé tripulant de llaut t'has de fer i així gaudiràs de les meravelles del riu!!
-Gemma-

Albi ha dit...

Ui Gemma! Com a molt molt molt; timoner, que m'agrada fotre canya al personal. I tú, ja ho saps!!!