dimarts, 25 de gener del 2011

Una d'aulivers ...

Un padri d'aquells amb l'experiència de les moltes batalles viscudes ... m'ha fet dos cèntims del "caracter" del "auliver". Amb aquest quadre de fred i gelades ... som molts els que obrim interrogants i preguntar-nos per la salut de l'apreciat protagonista dels nostres camps. "Segons els entesos diuent: que és capaç de soportar temperatures de  -6ºC/-7ºC. Però no façis cas que no és veritat. Potser ho va dir un d'Andalusia, ja que tenen unes mínimes més càlides i l'arbre està adaptat al terreny del sud. Per aquí a les nostres terres són valents de sobreviure fins els -14ºC aproximadament (sempre i quan, aquesta temperatura no perduri  d'una forma continuada, és clar). Recordes els aulivers de la plana de Viladecans que van ser pràcticament tallats de baix l'hivern del 2.001? I que per cert ... a hores d'ara, estant pinxos i bonics. Vam tenir mínimes de -16ºC i continuades pels efectes de la boira que no deixava passar el sol durant uns 15 dies amb dos pams de neu baix la soca. La temperatura mínima en l'etapa de floració és de 0ºC més o menys. Les hores de fred necessaries són de 1.000 hores a l'any, comptabilitzant a partir de 7ºC cap baix. Per aquest motiu els hiverns molt freds milloren la producció" Au pues dins la tremolor del temporal; encara treiem profit del tema!!!
Màxima de 9ºC i mínima de -9ºC, sol i sense vent. La humitat? Baixa de veritat ... que no heu pogut comprovar quines "arrampades" més heavys un cop toqueu alguna cosa metal.lica? L'activitat física queda en ZERO. Donem respir al genoll i anem recuperant treball. Es nota el quilometratge  dels darrers 7 dies i decidim per descansar. La foto d'avui pertany a l'apartament més gelat possible. Segur que té cul com el marbre!!!

4 comentaris:

Aitor ha dit...

quiiiiin freeeed paioooo!!

espero que estiguis atope, poc a poc!
apali una abraçada crack!

Aitor

Albi ha dit...

Maquinot! Com va la vida? Ja tinc ganes de veure't per aquí dalt. A veure quant s'aixeca el fred i ens visites amb la bici i dinem tots plegats. Records mestre!

Jaume Masip Llop ha dit...

Interessant el tema dels aulivers! clar que segurament parlem dels aulivers de "tota la vida" de secà, soferts i agraits. Però que passa amb les rametes tendres dels aulivers ben regats? o amb les varietas "enanes" ah? ves a saber!

Albi ha dit...

Uf! M'apretes Jaume. Hauré de preguntar-li a l'enciclopèdia botànica d'Almatret que vaig trobar-me a la "gasolinera". 92 anys i despert com un dimoni!!!