dilluns, 16 de març del 2009

Després del "Chorreo" climàtic... avui sol de nou!!!


Aquest mot ha estat més que famós, en els darrers dies. Premsa escrita, ones de radio, Tv, tots s'han afegit a la moda al més pur estil barrufets (aquells que tot ho anomenavem com a "barrufar o pitufar"). La setmana passada vam gaudir d'un temps explèndid i formidable per la pràctica esportiva o altres. Un fet esperat, tenin en compte un llarg hivern com el d'aquest últim exercici. Com diria el Vicente Boluda: " nos hemos dado un chorreo con el buen tiempo". Matí amb 4ºC i una màxima de 19ºC durant la tarda. S'aixeca el vent, però res a veure amb anteriors episodis. Entrenament a Ascó amb Trepa. 5,02 kms de cursa progressiva sortint a ritme de 5'/km i acabant per davall dels 3'40''/km per exterior de tartà. Total 20'22'' a ritme mig de 4'3''/km amb 164 ppm de mitja i 179 ppm de màxima. Uns instants per recuperar i cap a les sèries; 6x400 mtrs: 1'23''(143-167 ppm), 1'21''(157-173 ppm), 1'17''(158-176 ppm), 1'17''(161-176 ppm), 1'17''(161-176 ppm) i 1'11''(163-178 ppm). Les recuperacions entre sèrie i sèrie: 1'8'', 1'8'', 1'14'', 1'13'' i 1'12''. Els bessons a tope de sobrecàrrega, cardiovascularment prou bé i mentalment àgil (és un luxe fer-ho acompanyat, tot i ser Trepa). Ens ha fet la guitza la Garbinada a l'entrada de la recta final, però a pencar i a lluitar. La foto per la "vedette"de l'Emma; quin tros de cabell i a més com la Pippi Längstrump.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquells que fa temps conèixen la meva sensibilitat per el món estadístic ...: Carrera progressiva d'avui per terreny plà de terra-dura i carrera continua d'avui(meyns el treball a les pujades) per terreny irregular d'asfalt i terra: mateixes polsacions i temps idèntics. Quina conclusió podem treure?

Anònim ha dit...

Trepa! Fórmula Yasso:
Su mentor

Bart Yasso es un corredor americano de maratón, de nivel medio, que fue siempre muy aficionado a llevar a cabo entrenamientos de series sobre la distancia de 800 metros. Con el tiempo, el análisis de los tiempos que registraba en las dos vueltas a la pista comenzó a poner al descubierto la existencia de una fórmula “mágica”: era posible predecir sus cronos en maratón ¡convirtiendo los segundos en minutos y los minutos en horas!


En realidad Bart Yasso llevaba ya 15 años llevando a cabo su sesión de entrenamiento favorita, las series de 800, antes de que la fórmula se fuera desvelando en su cerebro. Un día, al acabar un maratón se dio cuenta de que el crono que había obtenido (en horas) contenía las mismas cifras (trasladadas a minutos) que los tiempos en los que llevaba a cabo sus series de 800 metros. En concreto, al acabar un maratón en 2 horas y 50 minutos se dio cuenta de que los entrenamientos llevados a cabo en las últimas semanas incluían una sesión semanal con series de 800 metros entre 2’48” y 2’52”, es decir, a un promedio de 2’50”. Las recuperaciones entre series, el mismo tiempo utilizado en la serie.

Anònim ha dit...

Ei! poste raó lo Bart Simpson este... perque a mi em passa el mateix, faig lo mimmo a la marató (5 h) que als 800 mts ( 5m ) Este tio la clava !!!

Sisco Pitoi.

Laia ha dit...

M'encanta aquesta foto!!!!! Jajajaja! Vaya potro està fet! ;)

joan ha dit...

la fòrmula esta de "la pantoja de puerto rico" es una ABERRACIÓ en tota regla però bueno tambè es veritat que desprès de 15 anys fent series de 800 es normal k ja no quedo reg sanguini al cervell i al pavo se li'n vagi l'olla...Dsd el meu punt de vista es una teoria sense cap ni peus i el temps a la marató pot coincidir com pot marxar 1 hora amunt o avall, això dependrà de l'altre entreno, no de les sèries de 800 !!!

Anònim ha dit...

Ojala tinguessa aquests cabells Laia (t'ho imagines?).
Pantani! Segons un estudi que hi ha penjat per Internet; les sèries de 800m mtrs s'ajusten a un treball òptim i complert per a Maratonians. De totes formes aquest test, sempre surt molt favorable a tothom, tenint en compte exemples d'un bon grapat d'atletes un cop han acabat la cursa. No és massa fiable, per no dir gens, però sí per tenir una idea i afegir uns quants minuts de més. I uns quants, eh!

Anònim ha dit...

Ke + voldries, tenir aquesta mata de pel! Ja no podriem dit keniata.